1. News
  2. Life
  3. Altay Tankı: Türkiye’nin Güçlü Zırhlı Filosu

Altay Tankı: Türkiye’nin Güçlü Zırhlı Filosu

featured
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin ve ordunun şahin kanadının yazılı medyadaki en büyük kalesi kabul edilen The National Interest (NI) ‘Altay’ tankı için çarpıcı bir yorumda bulundu. Tankı “sınıfının en iyilerinden” olarak tanımlayan NI, özellikle ileri koruma sistemine dikkat çekti.

Altay Tankı Seri Üretim Sürecinde

Altay Tankı Seri Üretim Sürecinde

NI’da yayınlanan “Türkiye, Altay Ana Muharebe Tankı ile büyük bir tank gücü olacak” başlıklı analiz yazısında “Türkiye’de ana savaş tankı sınıfında tüm dünyada en iyilerden birisi olarak kabul edilen Altay tankının seri üretimi için imzalar atıldı. İmzanın tahmin edilen süreden bir yıl önce atılması ise savunma dünyasını şaşırttı” ifadelerine yer verildi.

Yayın organında Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük tank filosuna sahip olduğu vurgulanırken, Altay tanklarının entegrasyonuyla birlikte önemli bir modernizasyon adımı attığı yorumunda da bulunuldu.

Özellikler ve Donanımlar

Özellikler ve Donanımlar

Yazıda, Türk Kara Kuvvetleri’nin 2 bin 622 tank ile etkileyici bir zırhlı güce sahip olduğuna dikkat çekilerek, Altay tankının öne çıkan özelliklerine şu şekilde vurgu yapıldı:

  • BMC firması tarafından üretilen tankın tüm güç ve itiş kabiliyetinin yanı sıra alt sistemleri de yerli üretim olan donanımlara sahip.
  • Tank 12.7 mm’lik (50 kalibrelik)otomatik atış sistemine sahip ve ana topu için de 40 top mermisi taşıyabiliyor.
  • İleri koruma sistemi içerisinde mürettebatı yalnızca konvansiyonel mermilerden değil aynı zamanda kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer saldırılardan da koruyabilen bir sisteme sahip.
  • Lazer koruma ve savaş alanı hedef belirleme sistemleri de bulunan tankın en çarpıcı özelliği Aselsan tarafından üretilen ‘Örümcek’ 360 derece durumsal farkındalık platformuna sahip olması.

Altay Tankı: Türkiye’nin Güçlü Zırhlı Filosu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!