1. News
  2. Life
  3. Kew Gardens’ta İlginç Çiçek Olayı!

Kew Gardens’ta İlginç Çiçek Olayı!

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Kew Gardens’tan yapılan açıklamaya göre, botanik bahçesindeki tarihinde üçüncü defa açan aristolochia goldiena, hayranlık uyandırdı. Boyu 3 metreyi bulan ve yaklaşık 48 saat yaşayan aristolochia goldiena çiçeğinin, ilk kez 1990 yılında açtığı belirtildi. Ayrıca, çiçeğin kokusunun kimyasalları andırdığı da vurgulandı.

Aristolochia goldiena gibi kötü kokulu titan arumun da sürpriz bir şekilde çiçek açtığı bilgisi paylaşıldı. Botanik bahçesinde 1889 yılından beri bulunan titan arumun ise son olarak 2021 yılında açtığı hatırlatıldı.

Kew Gardens'ta İlginç Çiçek Olayı!

Çürük et kokusu nedeniyle “ceset çiçeği” ve “dünyanın en kötü kokan çiçeği” unvanı verilen titan arumun, ilk çiçeğini açmak için yaklaşık 12 yılda yeterli enerjiyi topladığı ifade edildi. Geçen hafta çiçek açan bir diğer titan arumun ise 5 yıldan kısa sürede ilk kez iki kere açtığı belirtildi.

Kew Gardens'ta İlginç Çiçek Olayı!

Kew Gardens çalışanlarının, çiçeklerin açmasına yardımcı olmak için iki çiçeğin polenlerini elle toplayıp dondurdukları ve sonraki yıllarda çiçeklere taşıdıkları da vurgulandı.

Kew Gardens’ta İlginç Çiçek Olayı!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!