1. News
  2. Education
  3. Oğul Netanyahu’dan Tepki – İsrail Başbakanı’nın Suçlamaları

Oğul Netanyahu’dan Tepki – İsrail Başbakanı’nın Suçlamaları

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Oğul Netanyahu’dan Tepki

Oğul Netanyahu'dan Tepki

Oğul Netanyahu, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, İsrail Yüksek Mahkemesi’nin dünkü kararını sert bir şekilde eleştirdi. Mahkemenin, “7 Ekim’deki başarısızlıklarla” ilgili yürütülen soruşturmayı temmuz ayındaki duruşmaya kadar durdurma kararı, Netanyahu tarafından tepkiyle karşılandı.

Netanyahu, “Neyi gizlemeye çalışıyorlar? İhanet yoksa neden dış ve bağımsız tarafların soruşturma yapmasından korkuyorlar?” ifadelerini kullanarak mahkemenin kararını sorguladı. Ayrıca “7 Ekim’de Hava Kuvvetleri neredeydi?” sorusunu da gündeme getirdi.

İsrail Başbakanı’nın Suçlamaları

İsrail Başbakanı'nın Suçlamaları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 7 Ekim’deki saldırılarla ilgili olarak İsrail ordusu ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet’i “güvenlik ve istihbarat zafiyeti” nedeniyle suçladı. Devlet Soruşturma Komitesi’nin bir Yüksek Mahkeme yargıcı tarafından yönetildiğini iddia eden Netanyahu, komitenin sol tarafından bir örtbas aracı olarak kullanıldığını savundu.

  • İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve üst düzey askeri yetkililerin, saldırılara ilişkin alınan “erken uyarıdan” habersiz olduğu öne sürülmüştü.
  • Ülke medyasında, Genelkurmay Başkanı Halevi ve Güney Komutanlığı yetkililerinin söz konusu istihbarattan günler sonra haberdar olduğu ve şaşkınlık yaşadıkları belirtilmişti.
  • İsrail’de, ülke tarihinin “en sağcı hükümetine” daha önceden muhalefet eden kesimler, Netanyahu’nun istifa etmesi ve erken seçim çağrılarını sıklaştırıyor.
  • Netanyahu ise 7 Ekim 2023’te Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının düzenlediği saldırıda sorumluluğu üstlenmekten kaçınmış ve erken seçim çağrılarına kapıyı kapatmıştı.

Oğul Netanyahu’dan Tepki – İsrail Başbakanı’nın Suçlamaları

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!