1. News
  2. Life
  3. Kurban Etini Uzun Süre Saklamanın Püf Noktaları

Kurban Etini Uzun Süre Saklamanın Püf Noktaları

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Kurban kesen vatandaşlar, kesim sonrası etin sağlıklı bir şekilde uzun süre saklanması konusunda merak içindeler. Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Doğru Muhafaza Yöntemleri

Yardımcı, kurban etlerinin doğru şekilde muhafaza edilmediğine dikkat çekerek, “Kurban etleri kesildikten sonra doğru şekilde parçalara ayrılmalı ve soğutulmalıdır. Etleri üst üste poşetlere koymak ve dolaba atmak yerine, uygun şekilde saklanması gerekmektedir.”

Kasaplar Bayramda Hizmet Vermeye Hazır

Kasaplar Bayramda Hizmet Vermeye Hazır

Bayram süresince kasapların hizmet vermeye devam edeceğini belirten Yardımcı, vatandaşların kesim için belediyelerin kesim alanlarını tercih etmelerini önermektedir. Ayrıca, kurbanın sağlıklı olması ve saklanması konusunda da bilgilendirme yapmaktadır.

‘Gece 12’ye kadar kasaplarımız açık’

Bayramda tüm kasap esnafının vatandaş için hizmet vereceğini söyleyen Yardımcı, vatandaşların kesim için belediyelerin kesim alanlarını tercih etmesini önerdi. Başkan Osman Yardımcı, “Kurban dini bir vecibemizdir. Hayvanın kulağı kesik, boynuzu kırık olmayacak. Tarım Bakanlığının bir sistemi var. Hayvanların hem pasaportu hem kimliği var. Vatandaşı kandırmayalım. Sabah 8’den gece 12’ye kadar bütün kasaplarımız açık. Bayramda tüm kasap esnafımız, vatandaşın etini yapmak için hizmet verecek” dedi.

Sıcaklık Uyarısı: Eti Poşete Koymayın

Kadınların kurbanı kesildiği gibi hemen poşetlere doldurup, dolaba attığını kaydeden Osman Yardımcı, “Dolaba atmasınlar, poşete koymasınlar. Şu anda bir iklim sıcaklığı var. Bu sıcaklığa göre, etlerin saklanması gerek. Eti poşete koyarsanız, poşet yakar. Yanma ve yeşerme yapar. Bu tabii ki etin proteinini sağlığa zararlı bir madde haline getirir. Yanınızda kasabınız varsa, kasabınızın deposu varsa eti ona götürüp, bırakabilirsiniz.Kendi evinizde saklamak istiyorsanız, klimayı çalıştıracaksınız, eti poşete koymayacaksınız. 1 kilo etin maliyeti 600- 700 lira. Hem milli servet hem de bayramda rahatça, güzelce etimizi yiyelim” diye konuştu.

Kurban Etini Uzun Süre Saklamanın Püf Noktaları

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!