1. News
  2. Islamic World
  3. TDV Sudan’da Vatandaşların Kurban İbadetlerine Vekalet Edecek

TDV Sudan’da Vatandaşların Kurban İbadetlerine Vekalet Edecek

featured
Share

Share This Post

or copy the link

2024 yılında Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Sudan’ın Atbara ve Kesele bölgelerinde “Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” gerçekleştirecek. Bu yıl Sudan’da yaklaşık 10 bin 500 hisse karşılığı 1500 büyükbaş kurbanlık kesimi planlanıyor.

TDV gönüllüsü Mehmet Barak, Kurban Bayramı öncesi Sudan’daki organizasyon hakkında açıklamalarda bulundu. Barak, tüm hazırlıkların tamamlandığını ve bayramı beklediklerini belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl 80’den fazla ülkede vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu yapacağını ifade eden Barak, Sudan’daki faaliyetlerin TDV tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.

TDV Sudan'da Vatandaşların Kurban İbadetlerine Vekalet Edecek

Barak, organizasyonun hassasiyetle yürütüldüğünü vurgulayarak, “Sudan’da TDV olarak görevli ve gönüllülerden oluşan 7 kişilik ekip, iki bölgede vatandaşların kurban ibadetlerini yerine getirecek. Planladığımız yaklaşık 1500 büyükbaş hayvanın kesimi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Hayvanların kontrolleri titizlikle yapıldı ve vatandaşlarımızın emaneti güvenli ellerde. TDV’ye güvenen vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Tüm halkımıza hayırlı bayramlar diliyoruz.” şeklinde konuştu.

TDV Sudan’da Vatandaşların Kurban İbadetlerine Vekalet Edecek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!