1. News
  2. Life
  3. Demirler Köyünde Yangın Panik Yarattı

Demirler Köyünde Yangın Panik Yarattı

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Yangın dün saat 13.45 sıralarında Büyükorhan ilçesi Demirler köyü mevkiinde başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, korku ve panik yarattı.

Olay Yerine Havadan ve Karadan Müdahale

Havadan helikopterlerin müdahale ettiği yangına, karadan da 200 araç ve bin personel gece boyunca yoğun çaba harcadı. Yaklaşık 250 hektarlık alanı etkileyen yangın, sabah saatlerinde kısmen kontrol altına alındı.

Yangın Tekrar Kontrolden Çıktı

Yangın Tekrar Kontrolden Çıktı

Rüzgarın etkisiyle tekrar alevlenen yangına ekipler yeniden müdahale etti. Bademlik köyü sakinleri, evlerini ve hayvanlarını terk ederek güvenli bölgelere tahliye edilmeye başlandı.

Vatandaşların İsyanı

Vatandaşların İsyanı

Keçileri ve koyunlarını köyde bırakarak ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar, yaşadıkları acı durumu şu sözlerle dile getirdi:

  • Sevim Öztürk: “Zor durumdayız. Keçilerim ve koyunlarım ahırda kaldı. Sıcakta mahsur kaldılar. Havadan ve karadan yardım bekliyoruz.”
  • Neslihan Alkan: “Köpeklerimiz öldü, balyalarımız yandı. Nereye gideceğimizi bilemiyoruz. Diğer köylerde de yangın var.”
  • İbrahim Öztürk: “Rüzgarın etkisiyle her taraf alev aldı. Hayvanlarımızı kurtardık ama köyü terk etmek zorunda kaldık.”

Demirler Köyünde Yangın Panik Yarattı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!