1. News
  2. Education
  3. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Açıklamaları ve Denetimler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Açıklamaları ve Denetimler

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Açıklamaları

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın Açıklamaları

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenilirliğini sağlamak adına yürütülen denetim çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kontrollerin her adımını titizlikle takip ettiklerini ve haksız rekabetin önlenmesi için çaba sarf ettiklerini vurguladı. Bakan Yumaklı, 2023 yılında 1 milyon 300 bin resmi gıda kontrolü gerçekleştirdiklerini ve yaklaşık 19 bin işletmeye idari para cezası uygulandığını ifade etti.

Kurban Bayramı Öncesi Denetimler

Kurban Bayramı öncesinde gıda denetimlerinin yoğunlaştırıldığını belirten Bakan Yumaklı, Türkiye genelinde 7 bin 500’den fazla gıda kontrol görevlisi tarafından denetimlerin gerçekleştirildiğini dile getirdi. 1 Haziran 2024’ten bugüne kadar ise toplamda 56 bin denetim yapıldığını ve bu denetimler sonucunda 608 kişi ve iş yerine toplamda 39 milyon 629 bin 334 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı. Ayrıca 3 işletme hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

Tüketici Bilgilendirme ve İhbar

Tüketici Bilgilendirme ve İhbar

Bakan Yumaklı, tüketicilerin gıda güvenliği konusunda duyarlı olmalarını ve şüpheli durumlarda Alo 174 Gıda Hattı’na ya da 0501 174 0 174 numaralı Whatsapp Gıda İhbar Hattı’na başvurmalarını tavsiye etti. Denetimlerde özellikle şekerli mamuller, pastacılık ürünleri, unlu mamuller ve tatlı üretim ve satış yerlerine hassasiyet gösterildiğini belirten Yumaklı, tüketicilerin bu sürece dâhil olmalarının sonuçların hızlanmasına ve kolaylaşmasına yardımcı olduğunu vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Açıklamaları ve Denetimler

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!