1. News
  2. Education
  3. FETÖ’nün Son Durumu ve Biden’a Mektup Hazırlığı

FETÖ’nün Son Durumu ve Biden’a Mektup Hazırlığı

featured
Share

Share This Post

or copy the link

FETÖ içinden gelen itiraflar ve örgüt lideri Fethullah Gülen’in sağlık durumu hakkındaki tartışmalar, örgüt içinde önemli bir çatlağa neden oldu. Bu durum, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin 8. yıl dönemine yaklaşırken örgüt içindeki gerilimi artırdı.

İç Hesaplaşmalar ve Örgütte Parçalanma

İç Hesaplaşmalar ve Örgütte Parçalanma

Son zamanlarda FETÖ içinde yaşanan iç hesaplaşmalar ve yapılan itiraflar, örgüt mensupları arasında bağlılığın azalmasına ve kopuşların yaşanmasına sebep oldu. Özellikle Fethullah Gülen’in sağlık durumu ve kaçırılma iddiaları örgüt içinde derin bir parçalanmaya yol açtı.

Örgüt üst yönetimi, yaşanan parçalanmayı engellemek için çaba gösteriyor. Gülen’in sağlık durumunun “iyi” olduğunu kanıtlamak için eski tarihli fotoğraflar ve iddiaların aksine canlı olduğunu gösteren görüntüler paylaşıldı. Ayrıca örgüt mensupları tarafından Gülen’in ziyaret edildiğine dair görüntüler basına yansıtıldı.

Örgüt, yaşadığı inandırıcılık kaybının ardından yeni bir yol arayışına girdi ve ABD Başkanı Joe Biden’a mektup yazma hazırlıklarına başladı. Mektupta, örgüt mensuplarına yönelik “haksız politikalar” izlendiğine dair iddialar yer alacak.

FETÖ mensupları, Türkiye’ye karşı yapılan darbe girişimine hiç değinmeden, örgüt mensuplarına yönelik “haksız politikalar” izlendiğine dair iddiaları ABD Başkanı Biden’a iletmeyi planlıyor. Ayrıca Türkiye’yi hedef alan içişlerine yönelik eleştiriler de mektupta yer alacak.

  • Mektupta yer alacak talepler arasında FETÖ tutuklularının serbest bırakılması da bulunuyor.
  • FETÖ mensupları, Biden’a yazacakları mektubu paylaşmadan önce imza kampanyası düzenleyerek örgütün etkisini artırmayı hedefliyor.

FETÖ, 2024 yılında ABD’de gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi öncesinde Türkiye aleyhine kara propaganda yaparak gündemi kendi istedikleri yöne çevirmeye çalışıyor.

FETÖ'nün Son Durumu ve Biden'a Mektup Hazırlığı

FETÖ’nün Son Durumu ve Biden’a Mektup Hazırlığı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!