1. News
  2. Islamic World
  3. Chicago’da Demokrat Parti Kongresi Sırasında Protestolar ve Gözaltılar

Chicago’da Demokrat Parti Kongresi Sırasında Protestolar ve Gözaltılar

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Chicago’da Demokrat Parti Kongresi Sırasında Protestolar

Chicago'da Demokrat Parti Kongresi Sırasında Protestolar

Chicago’da pazartesi günü başlayan Demokrat Parti Kongresi boyunca, ABD’nin İsrail’e olan desteğini sona erdirmek isteyen grupların düzenlediği gösteriler yoğun bir şekilde devam ediyor. Kongrenin ilk gününde gerçekleştirilen büyük yürüyüşün ardından, salı akşamı Chicago’daki İsrail konsolosluğu önünde bir araya gelen yüzlerce gösterici, Gazze’de derhal bir ateşkes talep ederek ABD’nin İsrail’e sağladığı askeri desteğin kesilmesi için protesto düzenledi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı bu gösterilerde, protestocuların yürümesine izin verilmedi. Bazı protestocular ile polis arasında gergin anlar yaşandı ve arbede çıktı. Protestolar sırasında, polis güçleri göstericilere sert bir müdahalede bulunarak, çok sayıda protestocuyu yere yatırdı ve gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında üç basın mensubu da yer aldı.

Chicago'da Demokrat Parti Kongresi Sırasında Protestolar ve Gözaltılar

Polisin göstericilere karşı uyguladığı sert müdahaleler, anbean kameralar tarafından kaydedildi ve bu görüntüler sosyal medya platformlarında büyük yankı uyandırdı. Protestocuların talepleri ve polis müdahaleleri, kamuoyunun dikkatini çekerek, ülkedeki sosyal hareketlilik üzerine önemli bir tartışma başlattı.

Chicago’da Demokrat Parti Kongresi Sırasında Protestolar ve Gözaltılar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!