1. News
  2. Politika
  3. Türkiye’nin Karadeniz Diplomasisi

Türkiye’nin Karadeniz Diplomasisi

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Türkiye, uluslararası alanda etkili diplomasi faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky‘in ülkenin deniz güvenliği stratejisi hakkında Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi kararlarını içeren kararnameyi imzalamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Bölgedeki Yeri

Zelensky’nin onayladığı stratejinin ana hedeflerinden birinin NATO’nun Karadeniz’de sürekli varlığını sağlamak olduğunu belirten Peskov, “Karadeniz’e kıyısı olmayan ülkelerin Karadeniz sularında bulunma durumu Montrö Sözleşmesi ile sıkı bir şekilde düzenlenmiştir. Türkiye, bölgede lider konumda olup yükümlülüklerini açık ve net bir şekilde yerine getirmektedir.” şeklinde konuştu.

Rusya’nın Endişeleri

Karadeniz’de NATO gemilerinin artan varlığına dikkat çeken Peskov, “NATO gemilerinin yoğun varlığından bahsederken, NATO üyesi kıyı devletleri olan Bulgaristan ve Romanya da dikkate alınmalıdır. NATO ülkelerinin Ukrayna çevresindeki çatışmaya daha doğrudan müdahil olması, mevcut durumu Rusya için ek bir tehdit olarak görmesine neden olmaktadır. Rusya, kendi güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri alacaktır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Karadeniz Diplomasisi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!