1. News
  2. En
  3. Gazze’de İnsani Kriz ve Beslenme Sorunu

Gazze’de İnsani Kriz ve Beslenme Sorunu

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Gazze’de İnsani Kriz

Gazze'de İnsani Kriz

Gazze’nin kuzeyinde yaşayan insanlar, temel gıda ve su ihtiyaçlarını karşılamakta büyük zorluklarla karşı karşıya. Bu durum özellikle çocuklar ve yaşlılar arasında ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Açlık ve Yetersiz Beslenme Sorunu

Gazze Şeridi’nde son dönemde açlıktan kaynaklanan ölümler yaşanıyor. Gazze’deki Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiye, gıda kıtlığı nedeniyle 50’den fazla çocuğa yetersiz beslenme teşhisi konulduğunu belirtiyor.

Gazze’deki Hükümetin Uyarısı: Gazze ve Kuzey Gazze kentlerindeki Filistinlilerin insani krizle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite, uluslararası kuruluşları Gazze halkına yardım etmeye çağırıyor.

  • İsrail’in Engeli: İsrail’in Gazze’ye giriş çıkışları kısıtlaması ve insani yardımları engellemesi, bölgedeki krizi derinleştiriyor.
  • Yüzer İskele Sorunu: ABD’nin kurduğu yüzer iskele, beklenen etkiyi yaratamayarak hayal kırıklığı yaratmıştı. Gelen yardım miktarı istenilen düzeyde değil.
  • Refah Sınır Kapısı: İsrail’in başlattığı askeri operasyonlar sonucunda kapatılan Refah Sınır Kapısı, Gazze’ye yardım ve ticari mal girişini de engelliyor.

Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, Mısır’da bekleyen 2 binden fazla tır, Gazze’ye insani yardım ve ticari mal taşımak için hazır bekliyor.

Gazze’de İnsani Kriz ve Beslenme Sorunu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!