1. News
  2. En
  3. İsrail’in Gazetecilere Yönelik Ekipman Hırsızlığı Raporu

İsrail’in Gazetecilere Yönelik Ekipman Hırsızlığı Raporu

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, sendikanın Özgürlükler Komitesi bugün konuya ilişkin bir rapor yayınladı. Raporda, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana, İsrail askerlerinin gazetecilerin mallarını ve ekipmanlarını çalmak, el koymak, bazen de silah zoruyla yok etmek gibi suçlar işlediği 84 olayın yaşandığı belirtildi.

Olayların detaylarına yer verilen raporda, özellikle evlere baskın ve gözaltına alma sırasında 50 vakada gazetecilerin cep telefonlarına el konulmasının yanı sıra yaklaşık 8 dizüstü bilgisayar, foto muhabirliği için kullanılan 3 drone, çalışma kabloları, bir mikrofon ve kaska el konulduğu, 8 Filistin matbaasına el konularak imha edildiği ve çok sayıda kameranın kırılarak parçalandığının gözlemlenerek belgelendiği ifade edildi.

Özgürlükler Komitesi Başkanı: “Hırsızlık ve Yıkım Boyutu Büyük”

Özgürlükler Komitesi Başkanı:

Rapora ilişkin yorum yapan Özgürlükler Komitesi Başkanı Muhammed el-Lehham, olayların yalnızca Batı Şeria’daki vakaları kapsadığını belirtirken Gazze Şeridi’ndeki hırsızlık ve yıkımın boyutunun daha büyük olduğunu vurguladı. Gazze Şeridi’nde yaklaşık 86 medya merkezinin bombalandığını ve yıkıldığını belirten Lehham, İsrail ordusunun gazetecilerin ekipmanlarını hırsızlık yaparak aldığını ifade etti.

Lehham, İsrail ordusunun “el koyma başlığı altında gece gündüz demeden hiçbir hukuki belge göstermeden ve el koyduğuna dair herhangi bir belge vermeden gazetecilerin teçhizatlarını evlerden ve kurumlardan almasının hırsızlıktan başka bir şey olmadığını” söyledi. Komite Başkanı Lahham, bu ekipmanların işe özel olduğunu, teknik ilerlemeler ışığında cep telefonunun her gazetecinin can damarı haline geldiğini, gazetecinin bunu kaybetmesi halinde mesleğindeki en önemli aracını da kaybetmiş olacağını vurguladı.

İsrail’in Gazetecilere Yönelik Ekipman Hırsızlığı Raporu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!