1. News
  2. Life
  3. 300 Bin Liraya Satılan ‘Şahmurat’ İsimli Boğa

300 Bin Liraya Satılan ‘Şahmurat’ İsimli Boğa

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Boğa 300 Bin Liraya Satıldı

Kars merkeze bağlı Kümbetli köyünde besicilik yapan Erol Çolak’ın yetiştirdiği 1 ton 150 kilogramlık ‘Şahmurat’ isimli boğa, iş insanı Kenan Kılıç’a 300 bin liraya satıldı. 28 aylık boğanın Fransız Şarole ırkı olduğunu belirten Çolak, boğanın günlük 30 kilogram yem tükettiğini söyledi.

Boğanın Özellikleri ve Bakımı

Boğanın kalitesi, bakımı, beslenmesi ve devasa görünümüyle dikkat çektiğini ifade eden Çolak, boğanın babasının Fransız Şarole, annesinin ise Norveç kırmızısı olduğunu belirtti. Çolak, boğanın Fransız Şarole ile Norveç kırmızısı ırklarının melezi olduğunu ve bu sayede yüksek kaliteli et verimine sahip olduğunu belirtti.

Bakıcının Duyguları

Boğaya ayda bir banyo yaptıran bakıcı Şaban Çetinkaya, “Şahmurat’a çocuğum gibi bakıyordum. Ayda bir kez banyosunu yaptırıyordum. Tımarını yapıp, temizliğini hiç aksatmıyordum. Kendi ev hayvanımız olduğu için, boğamızdan ayrılacağım için çok üzüntülüyüm, çok da duygulandım. Bebek gibi baktım ve çocuğumdan da üstün tuttum” şeklinde konuştu.

Et Verimi Beklentisi

Et Verimi Beklentisi

İş insanı Kenan Kılıç, 1 ton 150 kilogram olan ‘Şahmurat’tan yaklaşık 730 kilogram et verimi beklediklerini söyledi. Kılıç, boğayı aldıkları için çok memnun olduklarını ve yüksek kaliteli et elde etmeyi umut ettiklerini belirtti.

300 Bin Liraya Satılan ‘Şahmurat’ İsimli Boğa

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!