1. News
  2. Life
  3. Türkiye’de Yılın Otomobili Yarışmasının Şampiyonu Belli Oldu

Türkiye’de Yılın Otomobili Yarışmasının Şampiyonu Belli Oldu

featured
Share

Share This Post

or copy the link

“Türkiye’nin Otomobil Oscarı” Sahibi Belli Oldu

Türkiye’de her yıl düzenlenen ve otomotiv dünyasının merakla beklediği “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının kazananı sonunda belli oldu. Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleşen törenle açıklanan sonuçlara göre, bu yılın şampiyonu Togg T10X oldu. Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen yarışmada Togg T10X, 2 bin 630 puan alarak diğer 7 finalist arasından birinci seçildi.

Finalistler ve Değerlendirme Kriterleri

Yarışmanın ilk aşamasında 28 aday arasından seçilen finaliste BMW 5 Serisi, Chery Tiggo 8 Pro, Hyundai Ioniq 6, Mercedes-Benz E Serisi, Renault Austral, Togg T10X, Toyota C-HR Hybrid modelleri yer aldı. Finalist modeller, tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi ve fiyat-değer oranı gibi kriterler açısından titizlikle değerlendirildi. Toplamda 63 OGD üyesinin oy kullandığı yarışmada, Togg T10X 2 bin 630 puana ulaşarak birinci oldu. Diğer dereceye giren modeller ise sırasıyla Renault Austral, Toyota C-HR Hybrid, Hyundai Ioniq 6, Chery Tiggo 8 Pro, BMW 5 Serisi ve Mercedes-Benz E Serisi oldu.

Yapay Zeka Değerlendirmesi

Yapay Zeka Değerlendirmesi

“Türkiye’de Yılın Otomobili” seçiminde dikkat çeken bir diğer detay ise yapay zeka uygulamasıyla yapılan değerlendirme oldu. Yarışmanın kural ve kuralları doğrultusunda programlanan yapay zeka sistemi, 7 finalist araç arasında puanlama yaparak sonuçları belirledi. Bu değerlendirme sonucunda Togg T10X, yapay zeka oylamasında da birinci olarak 100 tam puanı elde etti. Hyundai Ioniq 6 ikinci, Renault Austral üçüncü olurken diğer araçlar sırasıyla puan aldılar.

Türkiye’de Yılın Otomobili Yarışmasının Şampiyonu Belli Oldu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!