1. News
  2. Islamic World
  3. İşgalci İsrail Ordusu Filistinlilere Saldırdı

İşgalci İsrail Ordusu Filistinlilere Saldırdı

featured
Share

Share This Post

or copy the link

İşgalci İsrail tankları, Refah’ın batısındaki El-Mevasi bölgesine top mermileri ile saldırı düzenledi. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, işgalci İsrail ordusu bombalamada yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını hedef aldı. Bu saldırı sonucunda 25 Filistinli şehit oldu ve 50 Filistinli yaralandı.

Görgü tanıkları, işgalci İsrail ordusuna ait tankların Mevasi bölgesinde Filistinlilerin çadırlarının bulunduğu bölgeleri bombaladığını ve çadırlarda yangın çıktığını aktardı. Han Yunus ile Refah kentlerine uzanan Mevasi bölgesi, İsrail ordusunun göçe zorladığı Filistinlilerin gitmesini istediği “güvenli bölgeler” arasında yer alıyordu.

İki bölgeye ayrılmış Mevasi’nin Han Yunus’taki kısmı, kentin güneybatısında yer alırken Deyr el-Belah’a kadar uzanmaktadır. İsrail ordusu, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararına rağmen Refah’ı bombalamayı sürdürmektedir.

BM’nin yargı organı UAD, 24 Mayıs’ta aldığı tedbir kararlarında, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze’ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

İşgalci İsrail Ordusu Filistinlilere Saldırdı

İşgalci İsrail ordusunun 28 Mayıs’ta Refah kentinde zorla yerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu ve daha önce “güvenli” olduğunu iddia ettiği Mevasi’de çadırları hedef alan saldırısında 21 kişi şehit olmuş, 64 kişi yaralanmıştı.

İşgalci İsrail Ordusu Filistinlilere Saldırdı

İşgalci İsrail Ordusu Filistinlilere Saldırdı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!