1. News
  2. Education
  3. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Orta Doğu’daki Gerilim Hakkındaki Basın Açıklaması

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Orta Doğu’daki Gerilim Hakkındaki Basın Açıklaması

featured
Share

Share This Post

or copy the link

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Basın Açıklaması

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Basın Açıklaması

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, New York’taki BM Genel Merkezi’nde Güvenlik Konseyi çıkışında yaptığı basın açıklamasında Orta Doğu’daki artan gerilime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Guterres’in Endişeleri ve Uyarıları

Guterres, İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin tırmanmasına dikkat çekerek, “Açık olalım; bölge ve dünya halkları Lübnan’ın ikinci bir Gazze olmasını kaldıramaz.” ifadesini kullandı. Ayrıca, taraflar arasındaki savaş retoriğine vurgu yaparak, “Tarafların sanki topyekun bir savaş yaklaşıyormuş gibi kavgacı söylemler ürettiğini” belirtti. Guterres, bölgedeki çatışmanın genişleme riskine işaret ederek, “Aceleci bir hareket, tek bir yanlış hesaplama, sınırların çok ötesinde, açıkçası hayal gücünün ötesinde bir felaketi tetikleyebilir.” uyarısında bulundu.

Barışçıl Çözüm ve Askeri Çözümün Yetersizliği

BM Genel Sekreteri, bölgenin barışçıl yollarla çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayarak, “Askeri çözüm yok.” dedi. Askeri gerginliğin artmasının Lübnan ve İsrail’deki topluluklara daha fazla acı çektireceğini ve bölge için yıkıcı sonuçlar doğuracağını belirtti. Guterres, tarafların diplomatik ve siyasi yollarla çözüm aramaları gerektiğini vurgulayarak, “Artık akıl ve rasyonellik zamanıdır.” dedi.

Çağrı ve Sonuç

Çağrı ve Sonuç

Genel Sekreter, düşmanlıkların sona ermesi ve kalıcı bir ateşkese doğru ilerlemenin tek kalıcı çözüm olduğunu belirtti. Taraflara, diplomatik ve siyasi yollara pratik ve pragmatik bir şekilde katılım çağrısında bulundu. Guterres, gerilimin derhal düşürülmesinin zorunlu olduğunu ve bölgedeki halkların daha fazla acı çekmesini önlemek adına barışçıl çözüm yollarının takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Orta Doğu’daki Gerilim Hakkındaki Basın Açıklaması

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!