1. News
  2. Islamic World
  3. Filistin’de İsrail Saldırıları: Son Gelişmeler

Filistin’de İsrail Saldırıları: Son Gelişmeler

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Filistin’de Yaşanan Son Gelişmeler

Filistin'de Yaşanan Son Gelişmeler

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın aktardığı bilgilere göre, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nin Nusayrat Kampı’nda bir evi hedef alarak saldırı düzenledi. Bu saldırı sonucunda 2 Filistinli hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı.

Filistin'de İsrail Saldırıları: Son Gelişmeler

İsrail ordusu ayrıca Bureyc ve Megazi kamplarına yoğun top atışları gerçekleştirerek çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu. Gazze kentinin güneydoğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi’ne yapılan saldırıda ise en az 8 Filistinli hayatını kaybetti.

Sağlık ekipleri, Gazze Şeridi’nin merkezinde bulunan Nuseyrat kampında 2 gün önce İsrail savaş uçakları tarafından bombalanan evlerin enkazı altından er-Rai ailesinden 3 çocuk ve annelerinin cansız bedenlerini çıkardı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada, 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırılarında en az 15 bin 517’si çocuk, 10 bin 279’u kadın olmak üzere toplamda 37 bin 431 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 85 bin 653 Filistinlinin ise yaralandığını belirtti.

Enkaz altında hala binlerce insanın olduğu vurgulanırken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının da hedef alınarak sivil altyapının tahrip edildiği kaydedildi.

Filistin’de İsrail Saldırıları: Son Gelişmeler

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!