1. News
  2. Islamic World
  3. Şuşa’nın Yeniden Canlanışı

Şuşa’nın Yeniden Canlanışı

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Ermenistan’ın işgali döneminde tarihi ve dini anıtları tahrip edilen, evleri yıkılan ve atıl bırakılan Şuşa, artık her tarafında inşaatların ve restorasyon çalışmalarının yapıldığı, çok sayıda turist ağırlayan, parklarında çocukların oynadığı ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapan bir şehir haline geldi.

Aileleri Yerleştirme Projesi

Aileleri Yerleştirme Projesi

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in “büyük dönüş” adını verdiği, Ermenistan’ın işgalinden kurtarılan bölgelere aileleri yerleştirme projesi devam ediyor. Proje kapsamında yaklaşık 500 kişiden oluşan 126 aile Şuşa’ya yerleştirildi.

İlk Sakinlerden Birisi: Kerim Kerimli

İlk Sakinlerden Birisi: Kerim Kerimli

Şuşa’ya ilk dönen sakinlerden gazeteci ve yazar Kerim Kerimli (61) de Ermenistan’ın işgali nedeniyle terk etmek zorunda kaldığı vatanına dönmenin mutluluğunu yaşıyor. Ailesiyle birlikte devlet tarafından inşa edilen ilk konut sitesindeki evlerine yerleşen Kerimli, Cumhurbaşkanlığı Şuşa Özel Temsilciliğinde çalışmaya başladı.

Duygularını Paylaşan Kerimli

Yıllar sonra döndüğü memleketinde yaşadığı duyguları AA muhabirine anlatan Kerimli, 8 Mayıs 1992’de yağmur gibi mermilerin altında terk etmek zorunda kaldığı Şuşa’nın hasretiyle yaşadığını söyledi.

Bayrağının Önemi

Şuşa işgal edildiğinde sadece askeri üniforması ve Azerbaycan bayrağıyla şehri terk eden Kerimli, “Şuşa’ya döneceğime inanıyordum. Şuşa’dan çıktığımda yanıma aldığım Azerbaycan bayrağı benim için paha biçilmeyen bir servet. 32 yıl sonra döndüğüm zaman bayrağımı da getirdim. Bu bayrak evimizdeki en değerli eşyadır.” dedi.

Şuşa’nın Yeniden Canlanışı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!