1. News
  2. Islamic World
  3. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby’den Açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby’den Açıklama

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD’nin ülkesine silah sevkiyatı yapmayı reddettiği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kirby, Netanyahu’nun ABD’yi suçlayıcı sözlerine karşı tepkili olduğunu belirtti. ABD’nin İsrail’e sağladığı ve sağlamaya devam edeceği desteğin, Netanyahu’nun iddialarının aksine oldukça güçlü olduğunu vurgulayan Kirby, Netanyahu’nun sözlerinin kırıcı ve üzücü olduğunu dile getirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby'den Açıklama

Netanyahu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı videonun şaşırtıcı olduğunu ifade eden Kirby, ABD’nin tüm ülkeler arasında İsrail’e en fazla destek sağlayan ülke olduğunu hatırlattı. ABD’nin İsrail’e olan desteğinin devam edeceğini belirten Kirby, Netanyahu’nun bu tür iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

“Başbakan Netanyahu’nun bu tür açıklamalarını anlamak için ona sormak gerekebilir. Ancak ABD’nin İsrail’e desteği kesintisiz bir şekilde devam edecektir.” diyen Kirby, Netanyahu’nun iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve ABD’nin İsrail’e desteğinin süreceğini vurguladı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby'den Açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby’den Açıklama

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!