1. News
  2. Life
  3. İstanbul’da Bayram Tatilinde Doğa ve Plajlarda Çevre Kirliliği

İstanbul’da Bayram Tatilinde Doğa ve Plajlarda Çevre Kirliliği

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Bayram tatili boyunca İstanbul’un ormanlık alanları ve plajları yoğun bir şekilde ziyaret edilirken, geride kalan çöp yığınları çevre kirliliğine neden oldu. Tatilcilerin duyarsız davranışlarına karşı tepkiler yükseldi.

Ormanlık Alanlarda Çöp Yığınları

Çiftalan-Kemerburgaz yolu üzerindeki ormanlık alanlarda piknik yapanlar, pet şişe, cam şişe, poşet ve yiyecek artıklarını çevreye bırakarak çöp yığınları oluşturdu. Çöplerin çöp konteynerlerine atılmayıp doğaya terkedildiği görüldü.

Plajlarda Çevre Kirliliği

Kısırkaya Plajı’nda denize giren ve kamp kuran tatilcilerin yanı sıra plajda çöp birikintileri de dikkat çekti. Sahilde biriken çöplerin bir kısmı plastik toplayıcılar tarafından temizlendi. Tatilciler, çevre temizliği konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.

Ömerli Barajı ve Çevresindeki Kirlilik

Ömerli Barajı ve Çevresindeki Kirlilik

Esenceli mevkisinde yer alan Ömerli Barajı çevresindeki ormanlık alana gelenlerin bıraktığı çöpler doğaya zarar verdi. Piknik yapan bazı vatandaşlar, konteynerlerin dolu olmasından dolayı çöplerini çevreye bırakırken, duyarlı vatandaşlar çöp toplama çalışmaları yaptı.

Çevre Duyarlılığı ve Tepkiler

Çevre Duyarlılığı ve Tepkiler

Tatilcilerden bazıları çevre kirliliğine neden olan çöpleri toplamaya çalışırken, bazıları ise duyarsız davranarak çevreyi kirletmeye devam etti. Çevre kirliliği konusunda daha fazla farkındalık yaratılması ve çöplerin doğru şekilde bertaraf edilmesi gerektiği vurgulandı.

İstanbul’da Bayram Tatilinde Doğa ve Plajlarda Çevre Kirliliği

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!