1. News
  2. Education
  3. Reklam Kurulu, Çevreye Duyarlı Reklamlara Sert Tedbirler Aldı

Reklam Kurulu, Çevreye Duyarlı Reklamlara Sert Tedbirler Aldı

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Reklam Kurulu, tüketicilerin çevreye ilişkin hassasiyetinin istismar edilmesine izin vermedi. 11 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen 346 sayılı toplantısında 175 dosyadan 147’si mevzuata aykırı bulundu. Bu kapsamda toplam 20.100.269 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Ayrıca, 3 dosya hakkında erişimin engellenmesi kararı alındı.

Çevresel Beyanlar Denetleniyor

Çevresel Beyanlar Denetleniyor

Tüketicilerin çevre konusundaki duyarlılığının artmasıyla birlikte “çevresel beyan” içeren reklamların incelendiği belirtildi. Reklam Kurulu, gıda, giyim ve dayanıklı tüketim sektörlerinde faaliyet gösteren 4 şirketin çevreye ilişkin genel beyanlarını inceledi. Bu incelemeler sonucunda, belirsiz bilgiler verilmesi ve iddiaların ispatlanamaması nedeniyle idari yaptırım uygulanmasına karar verildi.

Sahte ve Taklit Ayakkabı Reklamları Gündemde

Sahte ve Taklit Ayakkabı Reklamları Gündemde

Kurul, toplantısında taklit ayakkabı reklamlarına da değindi. Özellikle sosyal medya mecralarında görülen koruma altındaki markaların logo ve diğer ayırt edici unsurlarının yanıltıcı şekilde kullanıldığı tespit edildi. Bu kapsamda 17 reklam veren hakkında idari yaptırım kararı alındı.

Ayrıca, tüketiciler nezdinde coğrafi işaretli ürünlere ilişkin yanıltıcı uygulamalara karşı da denetimler sürdürüldü. Toplantıda Ayvalık Zeytinyağı gibi ifadeler kullanan 13 firma hakkında yanıltıcı reklamların durdurulmasına karar verildi.

Reklam Kurulu’nun 346 sayılı toplantısında alınan kararlarla yılın ilk altı ayında toplam 931 dosya incelendi. 811 dosya hakkında durdurma cezası ve 127.433.779 TL idari para cezası uygulandı.

Reklam Kurulu, Çevreye Duyarlı Reklamlara Sert Tedbirler Aldı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!