1. News
  2. Education
  3. TBMM Gündemindeki Önemli Kanun Teklifleri

TBMM Gündemindeki Önemli Kanun Teklifleri

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Gündemindeki Önemli Kanun Teklifleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Gündemindeki Önemli Kanun Teklifleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurban Bayramı sonrasında önemli kanun tekliflerini görüşmeye almaya hazırlanıyor. Bu teklifler arasında öne çıkan konulardan biri kripto piyasasına düzenleme getiren yasa teklifi.

SPK’ya Geniş Yetkiler Verilecek

Yeni düzenleme ile kripto para piyasasında faaliyet gösteren hizmet sağlayıcılar için sermaye şartı getirilecek. Böylece yatırımcıların korunması ve hizmet veren firmalara yaptırımların uygulanması hedefleniyor. Ayrıca, kripto para kullanıcıları ile kurulan ilişkiler ve kimlik tespiti de yasa kapsamında düzenlenecek.

Düzenlemeye göre, hizmet sağlayıcı kuruluşların faaliyetlerine başlayabilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) izin alması gerekecek. Kripto varlıkların ihracı, satışı ve dağıtımı konularında SPK’ya yetki verilecek ve tüm transfer işlemleri kayıt altına alınacak.

Sermaye piyasalarında bakiyeli hesabı bulunan 12 milyon kişi bulunuyor. Yasa teklifi yasalaştığında, belirlenen koşulları sağlayan platformlar yetkilendirilecek ve bankaların saklama lisansı alması zorunlu hale gelecek.

Piyasa Bozucu Eylemlere Yüksek Cezalar

Piyasa Bozucu Eylemlere Yüksek Cezalar

Yeni düzenleme ile piyasa dolandırıcılığı, piyasa bozucu eylemler ve bilgi suistimaline karşı cezalar belirlenecek. Piyasa bozucu eylemler kapsamında 246 bin lira ile 6 milyon lira arasında idari para cezaları uygulanacak.

TBMM Gündemindeki Önemli Kanun Teklifleri

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!