1. News
  2. Islamic World
  3. BM Nüfus Fonu ve Dünya Sağlık Örgütü Batı Şeria’daki Sağlık Durumuna Dikkat Çekti

BM Nüfus Fonu ve Dünya Sağlık Örgütü Batı Şeria’daki Sağlık Durumuna Dikkat Çekti

featured
Share

Share This Post

or copy the link

BM Nüfus Fonu (UNFPA), resmi sosyal medya hesaplarından Batı Şeria’daki sağlık durumuna ilişkin önemli bir paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda, “Batı Şeria’da sağlık altyapısına yönelik saldırılar ve artan hareket kısıtlamaları, bölgedeki sağlık hizmetlerine erişimi ciddi şekilde engelliyor.” uyarısında bulunuldu.

UNFPA’nın paylaşımında, önümüzdeki ay Batı Şeria’da yaklaşık 8 bin hamile kadının doğum yapacağı belirtildi. Bu kadınların yaklaşık %15’inin komplikasyonlarla karşılaşabileceği vurgulanarak, “Tıbbi bakım eksikliği, bu kadınlar için ölümcül olabilir.” uyarısı yapıldı.

BM Nüfus Fonu ve Dünya Sağlık Örgütü Batı Şeria'daki Sağlık Durumuna Dikkat Çekti

Dünya Sağlık Örgütü (DSO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da 15 Haziran tarihinde yaptığı sosyal medya paylaşımında, Batı Şeria’da derinleşen sağlık krizinden duyduğu endişeyi dile getirdi. Ghebreyesus, Batı Şeria’daki sağlık altyapısına yönelik saldırıların ve artan hareket kısıtlamalarının ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekerek, “Batı Şeria’daki sivillerin ve sağlık hizmetlerinin acil ve etkin bir şekilde korunması gerektiğini vurguluyoruz.” ifadelerini kullandı.

BM Nüfus Fonu ve Dünya Sağlık Örgütü Batı Şeria'daki Sağlık Durumuna Dikkat Çekti

BM Nüfus Fonu ve Dünya Sağlık Örgütü Batı Şeria’daki Sağlık Durumuna Dikkat Çekti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!