1. News
  2. Islamic World
  3. Senatör Sanders’ın İsrail’e Yönelik Açıklamaları

Senatör Sanders’ın İsrail’e Yönelik Açıklamaları

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Senatör Sanders, yaptığı görüntülü paylaşımda, ABD’nin İsrail’e yönelik askeri yardımlarını kesmesi gerektiğini belirtti. Sanders, Washington yönetiminin, Gazze’ye insani yardım ulaştırılmasını sağlayarak savaşa son verilmesi, Filistinlilerin öldürülmesinin durdurulması ve iki devletli çözüm için adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Senatör Sanders'ın İsrail'e Yönelik Açıklamaları

İşgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresinde katılımcılara hitap etmek üzere davet edilmesini eleştiren Sanders, Netanyahu’nun ABD’nin İsrail’e silah vermediği iddialarına yanıt verdi. Netanyahu’nun ABD’ye silah ve mühimmat taleplerini “mantıksız” bulduğunu ifade eden Sanders, ABD’nin İsrail’e verdiği yardımların sorgulanması gerektiğini belirtti.

ABD, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’e milyarlarca dolar yardım yaparken, ABD Temsilciler Meclisi 8 Mayıs’ta İsrail’e bomba tedarikini durdurma kararı almıştı. Sanders’ın açıklamaları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının devam etmesi ve ABD’nin bu konudaki tutumunu sorgulayan bir dönemde geldi.

Senatör Sanders'ın İsrail'e Yönelik Açıklamaları

Senatör Sanders’ın İsrail’e Yönelik Açıklamaları

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!