1. News
  2. Education
  3. Almanya’da Lisede Filistin Protestosu

Almanya’da Lisede Filistin Protestosu

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Almanya’da bir lise, “öğrencilerinin Filistin’e destek vermek için gösteri yapabileceği endişesiyle” temmuzda düzenlenmesi planlanan mezuniyet törenini iptal etti. Berlin’deki Tiergarten Lisesi yönetimi, bu yıl mezun olacak öğrencilere ve ebeveynlerine yazı gönderdi.

Protesto Endişesi ve Tören İptali

Protesto Endişesi ve Tören İptali

Yazıda, “güvenilir bir kaynaktan”, 5 Temmuz’da yapılması öngörülen törende mezunların büyük bir bölümünün siyasi gösteri yapmayı planladığı bilgisinin alındığı belirtildi. Okul yönetiminin, törende taşkınlıkların yaşanabileceği ve etkinlikte güvenliği sağlamanın garanti altına alınamayacağı endişesi taşıdığı aktarılan yazıda, törenin iptal edildiği kaydedildi.

Kefiye Takma Talebi ve Okulun Tepkisi

Kefiye Takma Talebi ve Okulun Tepkisi

Yazıda, bir WhatsApp grubunda yer alan 120 öğrenciden 50’sinin törene Filistin’i desteklemek için Filistin kefiyesi takarak katılmak istediğine ilişkin bilgi alındığı ifade edilen haberde, velilerin törende özel bir güvenliğin görevlendirilmesi yönündeki teklifinin de okul yönetimince reddedildiği kaydedildi.

Haberlerde, törenin okul dışında bir sinemada yapılmasının öngörüldüğü ve okul yönetiminin törende Filistin’i sembolize eden puşiyi (Filistin kefiyesi) yasaklayamayacağından böyle karar verildiği aktarıldı.

Berlin eyaletinin Eğitim, Gençlik ve Aile Bakanlığından yapılan açıklamada, konunun basından öğrenildiği ve ilgili daireye iletildiği belirtildi. Açıklamada, “okul yönetimiyle bir çözüm bulunmasının amaçlandığı ve karnelerin öğrencilere uygun bir ortamda verilmesini sağlamak istendiği” kaydedildi.

Almanya’da Lisede Filistin Protestosu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!