1. News
  2. Education
  3. Kurban Bayramı Faaliyetleriyle Musabala’da Su Kuyusu Açıldı

Kurban Bayramı Faaliyetleriyle Musabala’da Su Kuyusu Açıldı

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Kurban Bayramı etkinlikleri kapsamında Kampala’ya gelen heyet, Musabala kasabasında su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine dernek temsilcileri, din adamları ve davetliler katıldı.

Kurban Bayramı Faaliyetleriyle Musabala'da Su Kuyusu Açıldı

Dernek Kurumsal İletişim Koordinatörü İskender Tagiyev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su kuyularıyla bölge halkını temiz suya kavuşturduklarını belirtti. Uganda’da açtıkları su kuyularıyla her gün binlerce insanın temiz içme suyuna erişebildiğini ifade etti.

Kurban Bayramı Faaliyetleriyle Musabala'da Su Kuyusu Açıldı

Tagiyev, “Dernek olarak kuraklıkla mücadele eden 30’dan fazla ülkede Bir Damla Umut Projesi kapsamında su kuyuları açmaya devam ediyoruz. Yıl içerisinde açılan su kuyuları, yerel halk arasında büyük sevince neden oluyor. Bu çalışma sayesinde kirli içme sularından kaynaklanan hastalıkların önüne geçmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

  • Proje kapsamında Uganda’da açılan su kuyularıyla günde 500 bin insan temiz içme suyuna erişebiliyor.
  • Tagiyev, “Kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden zorlu coğrafyalarda temiz suya erişmek oldukça zordur. Projemizle milyonlarca insana umut olduk, Yumbe, Musabala, Bombo ve Kungu gibi bölgelerde su kuyularını açmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kurban Bayramı Faaliyetleriyle Musabala’da Su Kuyusu Açıldı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!