1. News
  2. Education
  3. Şas Partisi Likud’u Eleştirdi

Şas Partisi Likud’u Eleştirdi

featured
Share

Share This Post

or copy the link

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, Şas yetkilileri, İsrail meclisinde “Haham Yasası” taslağını geri çekmesinin ardından Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi’ne sert eleştiriler yöneltti. Şas Partisi, İsrail hükümetinin dağılmasının an meselesi olduğu uyarısında bulundu ve söz konusu yasa taslağının geri çekilmesine karşılık atılacak adımları değerlendireceğini belirtti.

Şas’ın lideri Haham Aryeh Deri ile Başbakan Netanyahu arasında geçen akşam gerçekleşen “zor” bir telefon görüşmesine yer verilen habere göre, Deri, Netanyahu’yu koalisyonun kontrolünü kaybetmekle ve hükümetini Haredi halkı için zararlı hale getirmekle suçladı.

Şas Partisi Likud'u Eleştirdi

Netanyahu, Haham Yasası taslağını mecliste ilk okumada oylamadan önce geri çekmişti çünkü lehine çoğunluk sağlanamamıştı. Tasarı, kentlerdeki hahamları atama yetkisinin yerel makamlardan Din Hizmetleri Bakanlığı’na devredilmesini öngörüyordu. Ancak Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir liderliğindeki aşırı sağcı Yahudi Gücü ile Likud partileri bu tasarıya karşı çıkıyor.

Şas Partisi Likud'u Eleştirdi

Şas Partisi Likud’u Eleştirdi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!