1. News
  2. Education
  3. Hac İbadeti Sırasında Meydana Gelen Olaylar

Hac İbadeti Sırasında Meydana Gelen Olaylar

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın dört bir yanından kutsal topraklara gelen Müslümanlar, gerekli ibadetlerini yerine getirerek hacı olmanın huzurunu yaşadılar. Ancak hac sırasında yaşanan acı olaylar da dikkat çekti.

Hac sırasında en az 550 hacının hayatını kaybetmesi, bu kutsal yolculuğun zorluğunu ve meşakkatini bir kez daha gözler önüne serdi. Ölenler arasında en fazla kayıp Mısır vatandaşlarından geldi. Mısırlı diplomatlara göre, ölenlerin çoğu aşırı sıcaklar nedeniyle yaşanan sağlık sorunlarından dolayı hayatlarını kaybettiler.

Salı günü Mısır Dışişleri Bakanlığı, kaybolan Mısırlı hacılar için Suudi yetkililerle bir arama operasyonu düzenlediklerini duyurdu. Suudi yetkililer ise sıcak stresinden etkilenen 2 binden fazla hacıyı tedavi ettiklerini belirtti.

Hac İbadeti Sırasında Meydana Gelen Olaylar

Bu yıl hac ibadetine yaklaşık 1,8 milyon hacı adayı katıldı. Ancak sıcaklık rekorları kırılarak Mekke’deki Mescid-i Haram’da 51,8 dereceye ulaşıldı. Arafat Dağı’nda gerçekleştirilen dualar da dahil olmak üzere hac ibadeti, gün boyunca açık havada uzun süre kalma gerekliliği nedeniyle zorlu bir süreç oluşturuyor.

Türkiye’den Kayıp Hacılar

Türkiye'den Kayıp Hacılar

Türkiye’den de 2024 yılı hac organizasyonunda hayatını kaybeden Türk vatandaşı sayısı 23’e yükseldi. Bu yıl 84 binden fazla Türk vatandaşı hac ibadeti için kutsal topraklara giderken, kadınlar %53 oranında ve erkekler %47 oranında hacı adayları arasında yer aldı. Ortalama yaş ise 60 olarak belirlendi.

Hac İbadeti Sırasında Meydana Gelen Olaylar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!