1. News
  2. Islamic World
  3. Hamas’tan Açlık ve İnsani Felaket Uyarısı

Hamas’tan Açlık ve İnsani Felaket Uyarısı

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Hamas, Gazze Şeridi’ndeki tüm sınır kapılarının kapatılması sonucu yaşanan açlık krizine dikkat çekerek yazılı bir açıklama yaptı. Kuzeyde başlayan açlık sorununun Gazze geneline yayıldığını belirten Hamas, sivillerin aç bırakılmasının devam ettiğini vurguladı.

Hamas'tan Açlık ve İnsani Felaket Uyarısı

Açıklamada, “Gazze Şeridi’nde çocuk, kadın ve yaşlıların da arasında olduğu sivillere karşı yürütülen aç bırakma savaşı devam ediyor. Gazze’nin kuzeyi başta olmak üzere açlık ve insani felaketin izleri giderek artıyor.” ifadelerine yer verildi.

“Nazi işgalci hükümet, Gazze’yi tam bir ablukaya alarak, sınır kapılarını kapatarak ve yardım girişlerini engelleyerek savunmasız sivillere karşı en çirkin toplu cezalandırmayı uyguluyor.” denilen açıklamada, İsrail’in Gazze’deki açlık politikasına son verilmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, Birleşmiş Milletler ve uluslararası topluma Gazze halkına yardımların ulaştırılması ve işlenen soykırımın durdurulması için acil kararlar alması çağrısı yapılırken, İslam dünyası ve Arap ülkelerinden de Gazze’nin sınır kapılarının açılması ve yardımların girişinin sağlanması için İsrail’e baskı yapılması istendi.

Gazze Hükümetinden Açlık Krizine İlişkin Açıklama

Gazze Hükümetinden Açlık Krizine İlişkin Açıklama

Gazze hükümeti, dün yaptığı açıklamada, İsrail ve ABD yönetiminin insani yardımı ve gıdayı siyasi bir araç olarak kullandığını, bu durumun açlığı derinleştirdiğini ve insani krizi kasıtlı olarak ağırlaştırdığını belirtti.

Hamas’tan Açlık ve İnsani Felaket Uyarısı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!