1. News
  2. Education
  3. Kaçan Firari Anne-Oğul ABD’de Yakalandı

Kaçan Firari Anne-Oğul ABD’de Yakalandı

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Timur Cihantimur, 1 Mart’ta İstanbul Kemerburgaz’da ehliyetsiz kullandığı araç ile ölümlü bir kazaya sebep olmuş ve annesi Eylem Tok ile birlikte kaçmıştı. Firari anne-oğul, Boston’da kaldıkları rezidansın yakınındaki bir restorandan sık sık sipariş verirken Türk bir kuryenin dikkati sayesinde yakalandı. Eylem Tok ve oğlu, British International School of Boston’ı ziyaret ettikten sonra eve dönerken polis tarafından yakalandı.

ABD’deki İlk Duruşma Saat 18:00’de Başlayacak

ABD'deki İlk Duruşma Saat 18:00'de Başlayacak

Türkiye’nin iade talebi üzerine gözaltına alınan Cihantimur ve Tok’un Boston’daki ilk duruşması bugün saat 18:00’de başlayacak. ABD’deki dava sürecinde Türkiye’nin sunduğu deliller ve iade talebi değerlendirilecek.

Firari İkili Türkiye’ye İade Edilebilir mi?

Firari İkili Türkiye'ye İade Edilebilir mi?

17 yaşındaki Cihantimur’un ABD vatandaşı olması nedeniyle Türkiye’ye iade edilemeyebileceği belirtiliyor. Türkiye ve ABD arasındaki anlaşmaya göre her iki ülke de kendi vatandaşlarını zorla iade etmek zorunda değil. Ancak ABD, kendi vatandaşının iadesine karar verebilir. Eylem Tok’un ise pasaportunun süresinin dolması durumunda deport edilebileceği söyleniyor.

Kaynak: Haberler.com

Kaçan Firari Anne-Oğul ABD’de Yakalandı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!