1. News
  2. Islamic World
  3. Gazze’de İnsani Kriz Derinleşiyor

Gazze’de İnsani Kriz Derinleşiyor

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Gazze hükümeti medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ve ABD’nin Filistin halkına yardımların ulaşmasını engellediği belirtildi. Gazze Şeridi’nin gittikçe açlığa sürüklendiği ifade edilerek, 2.4 milyon sivilin açlığa mahkum edilmesinde kararlılık gösterildiği vurgulandı.

Çocuklar ve Hastalar Tehlike Altında

Çocuklar ve Hastalar Tehlike Altında

Açıklamada, Gazze’de 3 bin 500 çocuğun takviye edici gıda ve aşı yetersizliği nedeniyle ölüm tehlikesi altında olduğu bilgisine yer verildi. Ayrıca, hasta ve çocuklara uygulanan aç bırakma politikasının insani olmayan ve tehlikeli bir yol olduğu belirtildi.

Uluslararası Müdahale Talebi

Açıklamada Gazze’deki sivillere yönelik işlenen soykırım savaşıyla ilgili olarak uluslararası müdahale çağrısında bulunuldu ve bu suçların derhal durdurulması gerektiği vurgulandı.

Refah Sınır Kapısı Kapalı Tutuluyor

Refah Sınır Kapısı Kapalı Tutuluyor

İsrail ordusunun 7 Mayıs’ta Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır ile olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiği hatırlatıldı. Refah Sınır Kapısı, Gazze’nin İsrail dışındaki dış dünyaya açılan tek kapısı olması nedeniyle kapalı tutulması, bölgedeki gıda sıkıntısını derinleştiriyor ve insani yardım girişlerini olumsuz etkiliyor.

Gazze’de İnsani Kriz Derinleşiyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!