1. News
  2. Islamic World
  3. İsrail ve Lübnan Arasındaki Tansiyon

İsrail ve Lübnan Arasındaki Tansiyon

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Haaretz gazetesinin haberine göre, geçtiğimiz hafta Lübnan sınırında tırmanan çatışmaların sakinleştirilmesi çabaları devam ediyor. Bu kapsamda, ABD’nin Orta Doğu’dan sorumlu özel temsilcisi Amos Hochstein, Tel Aviv’e giderek İsrail yetkilileriyle görüştü. Hochstein, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Başbakan Binyamin Netanyahu, muhalefet lideri Yair Lapid ve Savunma Bakanı Yoav Galant ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Amos Hochstein, İsrailli yetkililere “Lübnan Kassamı ile yaşanacak bir savaşın, İran’ın geniş çaplı bir saldırısına yol açabileceği ve bu saldırının İsrail savunma sistemleri tarafından püskürtülmesinin zor olabileceği” konusunda uyarılarda bulundu. Aynı zamanda, Lübnan Kassamı’nın da Lübnan topraklarından geniş çaplı bir saldırı yapabileceği konusunda dikkat çekti.

Hochstein, Gazze’de sağlanacak bir ateşkesin olmadığı sürece, Lübnan Kassamı ile de bir ateşkesin mümkün olamayacağını vurguladı. İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Refah’ta gerçekleştirdiği kara operasyonunun iki veya üç hafta içinde tamamlanması durumunda, İsrail ile Lübnan Kassamı arasındaki çatışmaların yoğunluğunun azalabileceğini umduğunu belirtti.

Hochstein, olası bir yumuşamanın, İsrail ve Lübnan Kassamı arasındaki saldırılarda bir çerçeve oluşturarak gelecekte imzalanacak bir ateşkes anlaşması için bir temel oluşturabileceğini ifade etti. Ancak, haberde ABD ve İsrail tarafından resmi bir açıklama yapılmadığı belirtiliyor.

İsrail ve Lübnan Arasındaki Tansiyon

Amos Hochstein’in Tel Aviv ziyaretinin ardından Beyrut’a geçerek temaslarına devam ettiği bilgisi de haberde yer alıyor.

İsrail ve Lübnan Arasındaki Tansiyon

İsrail ve Lübnan Arasındaki Tansiyon

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!