1. News
  2. Education
  3. Rusya-Kuzey Kore İlişkileri ve Putin’in Ziyareti

Rusya-Kuzey Kore İlişkileri ve Putin’in Ziyareti

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya-Kuzey Kore İlişkileri

Rusya-Kuzey Kore İlişkileri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore’ye gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesinde Kore İşçi Partisi’nin (WPK) resmi yayın organı olan Rodong Sinmun Gazetesi’nde bir makale yayınladı. Putin, Rusya ve Kuzey Kore arasındaki dostluğun uzun bir geçmişe dayandığını vurgulayarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemli bir dönüm noktası olan tarihi ziyaretlere atıfta bulundu.

Putin, Kuzey Kore’nin Rusya’nın uluslararası konulardaki duruşunu desteklemesinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Ayrıca, Kuzey Kore’nin ABD’ye karşı bağımsızlık mücadelesinde gösterdiği kararlılığı takdir ettiğini ifade etti.

Putin’in Taahhütleri ve Beklentileri

Putin'in Taahhütleri ve Beklentileri

Putin, Kuzey Kore ziyareti öncesinde eşitlikçi bir diyaloga hazır olduklarını vurguladı. Aynı zamanda, Rusya’nın uluslararası ilişkilerde daha demokratik ve istikrarlı bir düzen için iş birliğine açık olduğunu belirtti. Putin, Kuzey Kore ile ikili işbirliğini derinleştirmeye ve güçlendirmeye yönelik taahhütlerde bulundu.

24 yıl aradan sonra gerçekleşecek ziyaret kapsamında Putin’in, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile savunma alanı başta olmak üzere çeşitli konularda iş birliğini güçlendirmeye dönük kararlar alabileceği öngörülüyor.

Kaynak: Haberler.com

Rusya-Kuzey Kore İlişkileri ve Putin’in Ziyareti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!