1. News
  2. Politika
  3. Irak’ın Kuzeyinde PKK’ya Yönelik Terörle Mücadele Operasyonları

Irak’ın Kuzeyinde PKK’ya Yönelik Terörle Mücadele Operasyonları

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Irak’ın Kuzeyinde Terörle Mücadele Devam Ediyor

Irak’ın Kuzeyinde Terörle Mücadele Devam Ediyor

Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’yı etkisiz hale getirmek amacıyla yürütülen Pençe-Kilit Harekatı hız kesmeden sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Tepe Bahar bölgesinde kilidi kapatmaya yönelik operasyonlarda önemli ilerleme kaydetti. PKK’dan temizlenen bölgelerde arama-tarama faaliyetleri devam ederken, Mehmetçik, güvenli bölgeler oluşturmayı hedefliyor. Temizlenen alanlarda yeni üsler kurmak için hazırlıklar tamamlandı ve nerelerde konuşlanılacağına dair çalışmalar sürdürülüyor. Şu an için en az 5 yeni üs bölgesi oluşturulacağı bilgisi edinildi.

Irak'ın Kuzeyinde PKK'ya Yönelik Terörle Mücadele Operasyonları

EYP’ler Mısır Gibi Patlatıldı

Bölgede geçen ay teröristlerden temizlenen Miska, Dergele, Berçe ve Gurheze köylerinde arama-tarama faaliyetleri başarıyla tamamlandı. PKK’lı teröristlerin Miska köyünü baştan aşağıya kadar EYP (El Yapımı Patlayıcı) ile tuzakladıkları belirlendi. Tuzaklanan patlayıcılar, toplu bir şekilde infilak ettirilerek etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynakları, EYP’lerin adeta “mısır gibi patlatıldığını” vurguladı. Arama tarama faaliyetlerinin tamamlandığı diğer bazı köylerde de PKK cephanelikleri ele geçirildi.

12 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Terörle mücadele, sınır ötesinde kararlılıkla devam ediyor. Suriye’nin kuzeyinde yer alan Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde tespit edilen PKK/YPG’li 12 terörist daha etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı, bu operasyonu “Terörü kaynağında yok etmek için proaktif ve kesintisiz operasyonlarla mücadeleye devam edeceğiz” mesajıyla duyurdu. Bakanlık, Türkiye’nin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna asla izin verilmeyeceğini bir kez daha vurguladı.

Irak’ın Kuzeyinde PKK’ya Yönelik Terörle Mücadele Operasyonları

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!