1. News
  2. Education
  3. Hacı Olmak İçin Kutsal Topraklara Yolculuk ve 2024 Yılı Hac Organizasyonu Detayları

Hacı Olmak İçin Kutsal Topraklara Yolculuk ve 2024 Yılı Hac Organizasyonu Detayları

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Hacı Olmak İçin Kutsal Topraklara Yolculuk

Dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanlar, hac görevlerini yerine getirerek kutsal topraklarda ibadetlerini gerçekleştirdi. Arafat ve Müzdelife’de vakfe görevlerini yerine getiren hacı adayları, Kurban Bayramı arifesinde Cemerat’a geçerek “Akabe cemresi”ne taş attılar. Ardından Kabe’de ziyaret tavafı ve sa’yi gerçekleştirerek hac ibadetlerini tamamladılar.

2024 Yılı Hac Organizasyonu ve Vefat Eden Hacı Adayları

Türkiye’den bu yıl kutsal topraklara gitmek üzere hacı olan vatandaşlardan 23’ü vefat etti. Ölen hacı adaylarının çoğunluğunun ölüm nedeni kalp damar hastalıkları ve enfeksiyonlar oldu. Türkiye’den ilk kafile 9 Mayıs’ta hareket ederek hac sürecini başlatmıştı.

Hacı Adaylarının Profili

Hacı Adaylarının Profili

2024 yılı hac organizasyonuna katılan 84 binden fazla vatandaşın yüzde 53’ü kadın, yüzde 47’si erkeklerden oluştu. Hacı adaylarının yaş ortalaması ise 60 olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Sağlık Hizmetleri

Diyanet İşleri Başkanlığının Sağlık Hizmetleri

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kutsal topraklarda sağlanan sağlık hizmetleri kapsamında 56 binden fazla muayene gerçekleştirildi. Muayenelerin büyük çoğunluğu Diyanet Mekke Hastanesi’nde yapıldı. Hastane C tipi olup birinci ve ikinci basamak hizmet vermektedir. Hastanenin 100 yatak kapasitesi, 20 farklı branşta poliklinikleri, acil servisi, görüntüleme merkezi ve diş polikliniği bulunmaktadır. Bu yıl ilk kez çocuk polikliniği de hizmete açıldı.

Hacı Olmak İçin Kutsal Topraklara Yolculuk ve 2024 Yılı Hac Organizasyonu Detayları

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!