1. News
  2. Education
  3. Hamas’tan İsrail’e Sert Tepki: “Soykırımın Bir Parçası”

Hamas’tan İsrail’e Sert Tepki: “Soykırımın Bir Parçası”

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Refah Sınır Kapısı’ndaki yolcu binası ve diğer yapıları yakarak hizmet dışı bırakmasının, Filistin halkına karşı yürütülen soykırımın bir parçası olduğu belirtildi. Binaların yakılmasının “suç niteliğinde bir eylem ve barbarca bir davranış” olduğu vurgulandı.

Bu eylemin Filistinlilerin dış dünyayla bağlantılarının kesilmesine, binlerce hasta ve yaralının dışarıda tedavi hakkından mahrum edilmesine neden olacağı ifade edildi. Açıklamada ayrıca uluslararası topluma, bu “Nazist” davranışı kınaması ve İsrailli yetkililerin sivil yapıları yıkıma uğratmasından ötürü hesaba çekilmesi için gereken tedbirleri alma çağrısı yapıldı.

Refah Sınır Kapısı 7 Mayıs’tan Bu Yana Kapalı

Refah Sınır Kapısı 7 Mayıs'tan Bu Yana Kapalı

İsrail ordusu, 7 Mayıs’ta Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır’la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu. Refah Sınır Kapısı, o tarihten bu yana kapalı tutuluyor. Gazze Şeridi’nin İsrail dışında dış dünyaya açılan tek kapısı olma özelliğini taşıyan Refah Sınır Kapısı’nın kapalı olması, gıda sıkıntısıyla karşı karşıya olan Gazze’ye insani yardım girişlerini de önemli derecede etkiliyor.

Hamas'tan İsrail'e Sert Tepki:

Hamas’tan İsrail’e Sert Tepki: “Soykırımın Bir Parçası”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!