1. News
  2. Education
  3. Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadelede Hedeflerimiz

Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadelede Hedeflerimiz

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki: Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadelede Hedeflerimiz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü’nde yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın iklim değişikliğinin ağır etkileriyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Özhaseki, bu etkilerden birinin de çölleşme olduğunu vurgulayarak, ülke genelinde yeni karbon yutak alanları oluşturulduğunu ve 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerine ulaşmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Uluslararası İşbirliği: Çölleşme ile Mücadele Eğitim ve Çalıştayları

Uluslararası İşbirliği: Çölleşme ile Mücadele Eğitim ve Çalıştayları

Bakan Özhaseki, Afrika, Orta Asya, Kafkaslar ve Doğu Avrupa ülkelerine yönelik her yıl düzenlenen ‘Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitim ve Çalıştayları’ hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda 108 ülkeden bin 170 uzmana eğitim verildiğini belirten Özhaseki, uluslararası alanda çölleşmeyle mücadele konusunda yapılan işbirliklerinin önemine vurgu yaptı.

Doğal Kaynakların Korunması ve Erozyonla Mücadele

Bakan Özhaseki, Türkiye’de tarım alanlarında her yıl milyonlarca ton toprağın su erozyonu nedeniyle kaybolduğunu ifade ederek, toprağın ve suyun korunmasının önemine dikkat çekti. Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü projelerle doğal kaynakların iyileştirilmesi, muhtemel afetlere karşı tedbirlerin artırılması ve biyolojik çeşitliliğin geliştirilmesi hedeflendiğini belirtti. Özhaseki, 2024-2030 yıllarını kapsayan ‘Çölleşmeyle Mücadele Ulusal Stratejisi ve Eylem Planı’ çerçevesinde çölleşme ve erozyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini açıkladı.

Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadelede Hedeflerimiz

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!