1. News
  2. Islamic World
  3. İsrail Başbakanı Netanyahu Savaş Kabinesi Hakkında Açıklamalarda Bulundu

İsrail Başbakanı Netanyahu Savaş Kabinesi Hakkında Açıklamalarda Bulundu

featured
Share

Share This Post

or copy the link

İsrail basınına göre, Başbakan Benjamin Netanyahu, haftalık Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Savaş Kabinesi hakkında açıklamalarda bulundu. Netanyahu, Savaş Kabinesi üyelerini toplantıda bilgilendirerek, kabineyi feshettiğini duyurdu.

İsrail Başbakanı Netanyahu Savaş Kabinesi Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Netanyahu, Savaş Kabinesi’nin eski Savunma Bakanı Benny Gantz’ın istifasının ardından yeni bir kabine kurulmayacağını belirtti. Gantz’ın istifasının ardından Savaş Kabinesi’nin gereksiz hale geldiğini ifade eden Netanyahu, kabineye artık ihtiyaç olmadığını vurguladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu ve muhalefetteki Benny Gantz, Gazze Şeridi’ne yönelik 7 Ekim 2023 tarihinde başlatılan saldırılar sonrasında “acil durum hükümeti” ve buna bağlı olarak daraltılmış bir Savaş Kabinesi kurulması konusunda anlaşmıştı.

Savaş Kabinesi üyesi Gantz, 9 Haziran’da olağanüstü hâl hükümetinden istifa ettiğini açıklamıştı. Gantz’ın istifasının ardından Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da Netanyahu liderliğindeki olağanüstü hâl hükümetinden ayrıldığını duyurmuştu.

İsrail Başbakanı Netanyahu Savaş Kabinesi Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!