1. News
  2. Haberler
  3. İrlanda Filistin Dayanışma Derneği Gösterisi Dublin’de Düzenlendi

İrlanda Filistin Dayanışma Derneği Gösterisi Dublin’de Düzenlendi

featured
Share

Share This Post

or copy the link

İrlanda Filistin Dayanışma Derneği, ülkenin işgalci İsrail ile ticari ilişkilerini kesmesini amaçlayan bir gösteri düzenledi. Dublin’de Bernardo Meydanı’nda gerçekleşen etkinliğe onlarca kişi katıldı. Göstericiler, renkli dövizleri bir araya getirerek Filistin bayrağı oluşturdu.

Göstericiler daha sonra İşletme, Ticaret ve İstihdam Bakanlığı binasına yürüdü. Ellerinde “İsrail ürünlerine boykot” ve “İsrail büyükelçisini kovun” yazılı dövizler taşıyan katılımcılar, mesajlarını net bir şekilde iletti.

İrlanda Filistin Dayanışma Derneği Gösterisi Dublin'de Düzenlendi

Senatör Alice Mary Higgins, gösteriye katılanlara yaptığı açıklamada, Gazze’deki yaşanan soykırıma karşı somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Higgins, dünya genelinde insanların Gazze’deki trajediyi gördüğünü ve İrlanda halkının da bu durumdan derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

  • Higgins, işgalci İsrail ile silah ticaretinin durdurulması gerektiğini belirterek, bu silahların Gazze’deki masum çocukların ölümünde kullanıldığına dikkat çekti.
  • Uluslararası Adalet Divanı’nın soykırım riskini önlemek adına tüm ülkelere büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Higgins, Bakanlık önünde toplanmanın önemine vurgu yaparak, uluslararası hukukun ihlallerine karşı tüm ülkelerin gereken adımları atması gerektiğini dile getirdi.

İrlanda Filistin Dayanışma Derneği Gösterisi Dublin’de Düzenlendi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!