1. News
  2. Islamic World
  3. Hacı Adaylarının İbadet Programı ve Ziyaretleri

Hacı Adaylarının İbadet Programı ve Ziyaretleri

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Hacı Adaylarının Yola Çıkışı ve Arafat Ziyareti

Aralarında Türklerin de bulunduğu hacı adayları dün saat 16.30’dan itibaren kafileler halinde Mekke’ye 25 kilometre mesafedeki Arafat’a hareket etti. Suudi Arabistan yetkilileri, hacı adaylarının “nusuk” adı verilen kartlarını tek tek kontrol etti ve barkotlarını otobüslere yapıştırdı. Bu uygulama kaçak hacılarla mücadelede kullanıldı.

Arafat Vakfesi ve Müzdelife Ziyareti

Arafat Vakfesi ve Müzdelife Ziyareti

Arafat’a ulaşan hacı adayları geceyi klimalı çadırlarda geçirdi. Bugün öğle ve ikindi namazlarını Cem-i takdim şeklinde kıldıktan sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Vakfe duasını dinlediler. Hacılar vakitlerini Kur’an-ı Kerim okuyarak, namaz kılarak ve dua ederek geçiriyor. Akşam Müzdelife’ye geçecekler ve burada vakfesini yapacaklar.

Şeytan Taşlama ve Hacıların İbadet Programı

Müzdelfie’den sonra hacılar Mina’daki “Cemerat” bölgesine geçecek. Kurban Bayramı’nın birinci günü “Büyük şeytana” yedi taş atacaklar. Ardından şeytan taşlama, kurban kesimi ve tıraş olacaklar. İhramdan çıktıktan sonra ziyaret tavafı ve haccın sa’yını gerçekleştirecekler. Bayramın ikinci ve üçüncü günü “küçük, orta ve büyük” şeytanlara taş atacaklar. Hacılar Medine’ye giderek ibadetlerini sürdürecek veya Mekke’den ayrılarak veda tavafı yapacaklar.

Hacı Adaylarının İbadet Programı ve Ziyaretleri

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!