1. News
  2. Haberler
  3. Gazze’deki İnsanlık Dramı

Gazze’deki İnsanlık Dramı

featured
Share

Share This Post

or copy the link

İsrail’in Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği vahşet 253 gündür devam ediyor. 37 binden fazla masum insan hayatını kaybederken, on binlercesi yaralandı. Gazze’de yaşananlar adeta insanlık dramını gözler önüne seriyor.

Çocukların Dramı

Gazze’deki çocuklar saldırıların en büyük mağdurları arasında yer alıyor. İsrail ordusunun saldırıları sonucunda 15 bin 694 çocuk hayatını kaybetti, yaklaşık 34 bin çocuk yaralandı ve 3 bin 600 çocuk enkaz altında kayboldu.

İnsanlık Dışı Koşullar

İsrail ablukası altındaki Gazze’de çocuklar içme suyu bulmakta zorluk çekiyor. Çocukların %98’i günlük 3 litreden az suya erişebiliyor. 3 bin 500 kronik hastalığı bulunan çocuk, yetersiz beslenme ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya.

Eğitim ve Sağlık Sorunları

Gazze’de çocuklar eğitim alamıyor, sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanamıyor. İsrail saldırıları nedeniyle 625 bin çocuk eğitim haklarından mahrum kalırken, yaklaşık 40 bin bebeğin gerekli aşıları yapılamadı. 82 bin çocukta yetersiz beslenme belirtileri görülürken, 33 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirdi.

Psikolojik ve Fiziksel Tehlikeler

Psikolojik ve Fiziksel Tehlikeler

Gazzeli çocuklar sadece fiziksel sağlık sorunlarıyla değil, aynı zamanda psikolojik sorunlarla da mücadele ediyor. İsrail saldırıları nedeniyle korku, kaygı ve depresyon gibi psikolojik travma ve davranış sorunları yaşayan çocuklar, salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı savunmasız bir konumda bulunuyorlar.

Gazze’deki İnsanlık Dramı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!