1. News
  2. Islamic World
  3. İsrail’de Göstericiler Gazze Esirlerinin Geri Getirilmesini Talep Ediyor

İsrail’de Göstericiler Gazze Esirlerinin Geri Getirilmesini Talep Ediyor

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Başkent Tel Aviv’deki Habima Meydanı’nda toplanan yüzlerce İsrailli, Savunma Bakanlığının bulunduğu Begin Caddesi’ne yürüyerek protesto düzenledi. Göstericiler, Begin Caddesi’ni trafiğe kapatarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetini eleştiren sloganlar attı.

İsrail'de Göstericiler Gazze Esirlerinin Geri Getirilmesini Talep Ediyor

Gazze Şeridi’nde tutulan İsrailli esirlerin geri getirilmesini talep eden göstericiler, “Savaşı durdurun”, “Esir takası anlaşması şimdi”, “Tüm esirleri geri getirin” gibi sloganlar yazılı dövizler taşıdı. Protestocular, Netanyahu hükümetine esirlerin geri getirilmesi dışında her konuyla ilgilendiği gerekçesiyle tepki gösterdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, 23 Haziran’da verdiği bir röportajda, Gazze’deki saldırıların tamamen durmayacağını belirterek “Kısmi bir anlaşmaya hazırım” demişti. ABD Başkanı Joe Biden, 31 Mayıs’ta İsrail’e 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu açıklamıştı ancak Netanyahu, belirlenen hedeflere ulaşılana kadar saldırılarına devam edeceklerini vurgulamıştı.

İsrail'de Göstericiler Gazze Esirlerinin Geri Getirilmesini Talep Ediyor

Netanyahu, 3 Haziran’da Meclis Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi’nde yaptığı konuşmada, İsrail’in ve Biden’ın sunduğu teklif arasında “boşluklar” olduğunu iddia etmişti.

İsrail’de Göstericiler Gazze Esirlerinin Geri Getirilmesini Talep Ediyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!