1. News
  2. Islamic World
  3. BM Sözcüsü Stephane Dujarric’den Gazze’deki Durum Hakkında Açıklamalar

BM Sözcüsü Stephane Dujarric’den Gazze’deki Durum Hakkında Açıklamalar

featured
Share

Share This Post

or copy the link

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Gazze’deki duruma ilişkin önemli bilgiler paylaştı. OCHA’dan edinilen bilgilere göre, Gazze’de hijyen kıtlığı su, sağlık ve diğer tesislerin çalışmasını engelliyor.

Dujarric, Gazze’ye giren yakıt miktarının Ekim 2023 seviyelerinin yüzde 14’üne kadar gerilediğini belirtti. Önceden 14 milyon litre olan aylık yakıt miktarının şu anda yaklaşık 2 milyon litre olduğunu açıkladı.

Yakıt kıtlığının Gazze’ye yönelik insani yardım operasyonlarını engellemeye devam ettiğinin altını çizen Dujarric, BM’nin İsrailli yetkililere bir mektup göndererek, acil adımlar atılmazsa yardımları askıya alacaklarını duyurdu.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric'den Gazze'deki Durum Hakkında Açıklamalar

Dujarric, BM’nin çok sayıda personelini kaybettiğini, hastane ve sığınakların vurulduğunu hatırlatarak, risklerin arttığını belirtti. İsrailli yetkililerle yakın irtibat halinde olduklarını vurgulayan Dujarric, “İhtiyaçlarımızın acil olduğunu belirttik.”

Dujarric, koordinasyon ve savaş bölgesinde çalışmaya ilişkin risklerin azaltılması gerektiğini ve İsrail ordusunun insani yardımları kolaylaştırması gerektiğini vurguladı. Güvenli yardım dağıtım yollarını sürekli araştırdıklarını belirten Dujarric, “Her fırsatta yardım dağıtmaya devam ediyoruz.” dedi.

Dujarric, yardımı askıya almadıklarını, durumu her gün gözden geçirdiklerini ve karşılaştıkları risklerin kabul edilebilir düzeyde olmadığını belirtti. İsrail’in yardım dağıtımı konusunda BM’yi suçlamasına ilişkin, “Silahsız ve güvenlikleri sağlanmadan Gazze’dekilere yardım ulaştırmaya çalışanları suçlamak inandırıcı değil.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric'den Gazze'deki Durum Hakkında Açıklamalar

BM Sözcüsü Stephane Dujarric’den Gazze’deki Durum Hakkında Açıklamalar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!