1. News
  2. Islamic World
  3. Netanyahu’nun Ateşkes Teklifi Hakkındaki Açıklamaları

Netanyahu’nun Ateşkes Teklifi Hakkındaki Açıklamaları

featured
Share

Share This Post

or copy the link

İşgalci İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail Meclisi’nde yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Biden’ın ateşkes teklifine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Netanyahu, Gazze’deki saldırıları sürdüren İsrail’in, Biden’ın memnuniyetle karşıladığı İsrail önerisine bağlı olduğunu belirtti. Gazze’deki saldırılara “Hamas ortadan kaldırılıncaya kadar” devam edeceklerini vurgulayan Netanyahu, ateşkes teklifine verdiği desteğin değişmediğini iddia etti.

Netanyahu, İsrail’in Kanal 14 televizyonuna yaptığı açıklamada, Gazze’deki saldırıları tamamen durdurmayacaklarına işaret ederek, “Kısmi bir anlaşma yapmaya hazırım.” şeklinde konuşmuştu. İşgalci İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı müzakere sürecinde Hamas Hareketi, 6 Mayıs’ta Katar ve Mısır yetkililerine sundukları ateşkes teklifini onayladıklarını iletmelerine rağmen İsrail, “şartlarını karşılamadığı” gerekçesiyle bu teklifi reddetmişti.

Netanyahu'nun Ateşkes Teklifi Hakkındaki Açıklamaları

ABD Başkanı Biden, 31 Mayıs’ta İsrail’in 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu duyurmuştu. Netanyahu, bu önerinin İsrail’e ait olduğunu belirtmiş ve “belirlenen hedefler” gerçekleşinceye kadar Gazze’deki saldırılarına devam edeceklerini ifade etmişti. Netanyahu, 3 Haziran’da Meclis Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi’nde yaptığı konuşmada, İsrail’in önerdiği ile Biden’ın sunduğu teklif arasında “boşluklar” olduğunu öne sürmüştü.

Netanyahu'nun Ateşkes Teklifi Hakkındaki Açıklamaları

Netanyahu’nun Ateşkes Teklifi Hakkındaki Açıklamaları

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!