1. News
  2. Middle East
  3. Terörle Küresel Mücadelenin Kodları

Terörle Küresel Mücadelenin Kodları

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Sosyolog İsmail Mansur Özdemir’in İnsani ve Sosyal Araştırmalar Merkezi için hazırladığı raporda, Gazze’deki savaşa dair çarpıcı tespitler yer aldı. Raporda, uluslararası toplumun, Batılı ülkelerin DAEŞ savaşçılarını terörist olarak tanımlayıp izleme ve yargılama yaparken, Gazze’deki vahşeti destekleyenleri aynı şekilde ele almadığı vurgulandı.

Destek Veren Ülkeler Yargılanmalı

Destek Veren Ülkeler Yargılanmalı

Raporda, Gazze’deki soykırıma destek veren ülkelerin, DAEŞ unsurlarına uygulanan hukuki prosedürlerin aynısının kendilerine de uygulanması gerektiği belirtildi. Özdemir, uluslararası adil yargı için bu çifte standart konusuna dikkat çekti ve söz konusu ülkelerin yargılanması gerektiğini ifade etti.

Özdemir şu ifadeleri kullandı:

“Lahey’de devam eden soykırım davası esas alınarak Gazze’deki sivil katliamlarına doğrudan ve alenen destekleri sebebiyle sürecin içinde bulunan ülkelerin de yargılanması, uluslararası adalet açısından son derece önemli. Soykırım suçuna dahil olan ve destek sağlayan ülkeler, uluslararası terörle mücadele ilkeleri kapsamında uluslararası bir mahkemede yargılanmalı.”

PKK’lı Lejyonlar

PKK’lı Lejyonlar

Raporda, YPG, PYD ve PKK unsurlarının İsrail lehine savaşarak Gazze’de yer aldığı ve hatta bazı terörist unsurların bu savaşta öldüğü belirtildi. Raporda, Türkiye’yi geçiş ülkesi olarak kullanan ve Gazze’de suça karışan herkesin yabancı terörist savaşçı olarak kabul edilmesi gerektiği vurgulandı.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizi geçiş ülkesi olarak kullanan ya da ülkemiz vatandaşı olup dinî, ideolojik ya da ekonomik sebeplerle eli Gazze’de kana bulanmış herkese ‘yabancı terörist savaşçı’ statüsünde muamele edilmeli ve bu kişiler Türk yargısı önünde hesap vermelidir.”

Raporda, yabancı terörist savaşçıların mali desteğini ABD ve Yahudi lobisinin sağladığına dikkat çekilerek, İsrail’in teknolojik üstünlüğüne rağmen Filistin direnişçilere karşı zorlandığı ve bu durumun bölge için risk oluşturduğu belirtildi.

16 Terörist Kaçarken Yakalandı

Edirne’de, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda son bir haftada yurt dışına kaçmaya çalışan 16 terör örgütü mensubunun sınırda yakalandığı bildirildi. Yakalanan şüpheliler arasında 11 FETÖ, 3 DHKP-C ve 2 PKK üyesinin bulunduğu tespit edildi. Zanlıların jandarmadaki işlemleri devam etmektedir.

Terörle Küresel Mücadelenin Kodları

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!