1. News
  2. Education
  3. 2024-YKS Eğitim Bilgisi Kontrolü ve Onaylama İşlemleri

2024-YKS Eğitim Bilgisi Kontrolü ve Onaylama İşlemleri

featured
Share

Share This Post

or copy the link

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilişkin eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri başladı.

İşlemlerin Başlaması ve Süresi

İşlemlerin Başlaması ve Süresi

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2024-YKS’ye başvuran adayların Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) bulunan bu adresten, eğitim bilgilerini kontrol etmeleri, seçmeleri ve 28 Haziran saat 16.00’ya kadar onaylamaları gerekiyor.

Eğitim Bilgilerinin Düzeltme Süreci

Eğitim Bilgilerinin Düzeltme Süreci

Eğitim bilgilerinde eksiklik ya da hata olduğunu düşünen adaylar, düzeltme işlemini, mezun oldukları veya olacakları ortaöğretim kurumları ile görüşerek, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) e-Okul sistemi üzerinden yapabileceklerdir. Eğitim bilgisi e-Okul’a eklenemeyecek durumda olan adayların ise eğitim bilgilerini ve varsa okul birinciliği durumlarını Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi (KKİS) üzerinden okullarına işlettirmeleri gerekmektedir.

Önemli Hatırlatma

Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSYM’ye yapacakları değişiklik ve düzeltme talepleri kabul edilmeyecek ve cevaplandırılmayacaktır. Tüm adayların eğitim bilgisi seçme işlemini gerçekleştirmesi zorunludur. Eğitim bilgisi seçimi için belirtilen tarih ve saate kadar işlem tamamlanmalıdır.

2024-YKS Eğitim Bilgisi Kontrolü ve Onaylama İşlemleri

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Login

To enjoy New7 privileges, log in or create an account now, and it's completely free!

Follow Us!