Sağlık Bakanlığı Uyarıyor
Sağlık Bakanlığı, aşırı sıcakların neden olduğu su ve mineral kaybı sonucu bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemlerinin görülebileceğini belirterek, gün içinde 2-2,5 litre su tüketilmesi, bol, hafif ve açık renkli giysiler giyilmesi önerisinde bulundu.
Kimler Daha Çok Risk Altında?
Aşırı sıcaklardan en çok 65 yaş ve üzerindekiler, küçük çocuklar, bakıma ihtiyacı olanlar, engelli bireyler, hamileler, açık alanda, ağır işlerde çalışanlar, sporcular, kronik rahatsızlığı bulunanlar ve ilaç kullananlar etkileniyor.
Su İçmeyi İhmal Etmeyin
Sıcak yaz aylarında her zamankinden daha fazla su içilmesi ve su tüketmek için susamanın beklenilmemesi önem taşıyor. Su, vücut için en önemli sıvı kaynağıdır ve aşırı sıvı kaybı tehlike yaratabilir.
Beslenme Dikkat Edilmesi Gerekenler
Aşırı sıcaklarda sağlığın korunması için yeterli ve dengeli beslenmek önemlidir. Ağır yemeklerden kaçınılmalı, lifli besinler tercih edilmeli ve şekerli besinlerin tüketimi azaltılmalıdır.
Besin Zehirlenmelerine Dikkat
Sıcak havanın etkisiyle gıdalarda bozulmaya bağlı besin zehirlenmeleri daha sık görülebilir. Bu nedenle, yaz aylarında riskli besinlerden kaçınılmalı ve çabuk bozulan yiyecekler tüketilmemelidir.